Pelletkachels

Een pelletkachel brandt op houtpellets: dat zijn geperste houtkorrels. Een pelletkachel verwarmt soms alleen de woonkamer, soms het hele huis. Er is nu een aantrekkelijke subsidie op pelletkachels.

 

Het gebruik van houtkorrels als brandstof is klimaatvriendelijk. Het leidt tot minder uitstoot van CO2 dan een hr-ketel op gas. Het grootste deel van de houtkorrels die in Nederland te koop zijn, is gemaakt van snoeihout of zaagsel van houtbedrijven. Pelletkachels zijn niet te vergelijken met open haarden en gewone houtkachels. Ze zijn veel zuiniger en schoner.

 

Het gebruik van een pelletkachel in een woonkamer als aanvulling op je hr-ketel kost geld voor houtkorrels, maar zal een besparing op je kosten voor gas opleveren. Het is niet mogelijk om te zeggen hoeveel de kosten voor pellets en de besparing van gas gemiddeld zijn. Er zijn te grote verschillen in hoe en hoe vaak een pelletkachel in een woonkamer wordt gebruikt. Een vergelijking van stookkosten is dus niet te maken.

 

Hieronder treft u een overzicht aan van pelletkachels die wij verkopen, heeft u vragen kunt u altijd vrijblijvend bij ons in de showroom langs komen, wij zijn geopend op zaterdag van 11.00 tot 17.00uur of op afspraak. 


Aike – MCZ – 8KW

Deze mooie pelletkachel van MCZ heeft een strak Italiaans design. Hij is uitgevoerd in een compleet gesloten systeem en hierdoor perfect geschikt voor nieuwbouwwoningen en passiefhuizen.

 

 


Amy – MCZ – 6KW

De Amy is een prachtig basismodel pelletkachel uit het assortiment van MCZ. Dankzij de grote ruit aan de voorkant heb je een goed zicht op de vlammen. De zijkanten zijn gemaakt van plaatstaal en zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo kies je de kleur die het beste bij jouw interieur past. 


Cute – MCZ – 8KW

Een klassiek Italiaans ontwerp, klein en compact, maar met een laag raampje zodat je optimaal kunt genieten van het vuur. Tevens stook je bijna geruisloos omdat je de mechanische ventilator uit kunt schakelen. Zo kun je in stilte genieten van deze mooie pelletkachel.


Raam – MCZ – 8KW

Met een diepte van slechts 29 cm is de Raam de ideale kachel voor smalle ruimtes. Deze zwarte stalen kachel is bekleed met een moderne stalen front en een gebogen zijde in een kleur naar keuze: Wit, Bordeaux, Zwart of Zilver. Dit toestel kan, naast de ruimte waarin hij staat, nog een tweede ruimte verwarmen. De Raam kan zowel boven- als achteraan aangesloten worden. 

 

 


Musa – MCZ – 10 tot 14 KW

Een supersterke palletkachel met mooi Italiaans design, die erg geschikt is voor grotere ruimtes. Tevens is hij als hydro kachel leverbaar zodat je hem aan kunt sluiten op de centrale verwarming.


Club – MCZ – 10KW

De strak afgewerkte Club is een performante pelletkachel van de nieuwste generatie. Het is niet alleen een uitstekende bron van warmte (voor meerdere ruimtes), dankzij de nieuwe branderpot en hogere branderkamer is het vlammen- beeld ook bijzonder aangenaam om naar te kijken. Daarenboven garandeert de centrale uitlaat van de kachel een esthetische aansluiting. Beschikbaar in keramiek (Wit, Zwart, Bordeaux of Zand). 

 

 


Gio – MCZ – 8KW

 

De Gio is een compacte, rechtlijnige en tijdloze pelletkachel, geschikt voor elk interieur. Het interieur van deze kachel is in gietijzer, om het sfeervolle vlammenbeeld te accentueren. De boven- en voorzijde zijn vervaardigd uit gietijzer, de zijkanten zijn van plaatstaal en beschikbaar in de volgende kleuren: Zwart, Bordeaux, Wit of Alu.  


Halo – MCZ – 8KW

Deze stijlvolle ronde pelletkachel met dubbele deur is uitgerust met een grote ruit voor een geweldig zicht op de vlammen. Dankzij zijn snelle opstart kan u hier reeds van genieten binnen 3 minuten! Geproduceerd conform de milieuvriendelijke Ecodesign 2022 norm. De stalen voorzijde is beschikbaar in Alu, Zilver, Zwart, Grijs of Bordeaux. 


Ego – MCZ – 8KW

De Ego is een hoogtechnologisch toestel in een eenvoudig jasje. Deze robuuste, eenvoudig ogende pelletkachel heeft meer in zijn mars dan hij doet uitschijnen: zijn gietijzeren interieur zorgt voor een duurzame en mooie vlam, terwijl de brushless wormwielmotor garant staat voor een stille werking. Handig te bedienen vanop afstand met uw smartphone! De Ego is beschikbaar in een versie met achter- of bovenaansluiting, als Air of als Comfort Air. Beschikbaar in staal: Bordeaux, Wit, Dark of Zilver. 


Loop – MCZ – 8KW

De Loop is een compacte ronde kachel, ietsje hoger dan één meter. Het deksel en de voorzijde zijn vervaardigd uit gietijzer, de zijkanten uit staal in een kleur naar keuze: Zwart of Zilver. Het deksel schuift naar voren om het bijvullen te vergemakkelijken. Dankzij de nieuwe reductiemotor is deze No Air kachel nog stiller en energiezuiniger (90% minder verbruik!). Daarenboven is dit toestel zelfreinigend! 


Tilda– MCZ – 10KW

De strakke Tilda kan met haar vermogen van 10 kW met gemak grotere ruimtes verwarmen. En dit in alle stilte, want de twee ventilatoren kunnen uitgeschakeld worden. Haar fraaie uiterlijk met een glazen buitendeur maakt haar veel meer dan zomaar een kachel, de Tilda is warempel een exclusief meubelstuk in uw woning. De binnendeur van deze kachel is vervaardigd uit gietijzer, de zijpanelen uit Zwart staal. 


Sweet– Cadel – 6,5KW

Achteraansluiting, branderpot en deur uit gietijzer, zwart stalen interieur.

 

UITVOERINGEN  zwarte kachel met frontpanelen in  Zwart, Rood of Wit staal. 


Rondo– Cadel – 6,5KW

Achteraansluiting, branderpot uit gietijzer.

 

UITVOERINGEN zwarte kachel met stalen zijpanelen in wit, rood, zwart of zilver. 

 


Sfera³– Cadel – 9,5KW

Achteraansluiting, branderpot uit gietijzer.

 

UITVOERINGEN zwarte kachel met stalen zijpanelen in wit, rood, zwart of zilver. 

 


Tecna³– Cadel – 8,5KW

Achteraansluiting, branderpot uit gietijzer.

 

UITVOERINGEN zwarte kachel met stalen zijpanelen in zwart, zilver of light bronzen 

 


Cloe³– Cadel – 6,5KW

 

 Boven-, achter- of zijaansluiting 

 

Toestel kan ook opgehangen worden! 

 

UITVOERINGEN
Zwarte kachel met frontpaneel in speksteen of staal: zilver, rood of zwart